Saturday, June 25, 2016

Monolog Selamat Malam uiiiiiiiiii

Selamat malam, pada yang jauh. Walau kita tidak lagi bertentang mata, tapi doaku untukmu tidak pernah putus. Kau tahu bagaimana hatiku, hanya kau tahu sejauh mana hatiku berkata-kata, dalam setiap doaku, aku tidak pernah lupa untuk mendoakanmu kerana dipertemuan akhir kita kau pernah berkata "jika sayang itu benar, maka doakanlah yang baik-baik untukku"

Semalam kau muncul lagi dalam mimpiku, aku tidak tahu apa yang hendak kau sampaikan. Aku harap, tidurku tidak akan terganggu oleh kehadiranmu didalam mimpiku lagi. Aku sudah tidak terdaya untuk merenungmu didalam mimpi dan bangun untuk hidup dengan kenangan yang kau tinggalkan.

Biarpun bertahun aku terpaksa hidup begini, aku redha. Tapi, janganlah kau muncul dalam hidup mahupun mimpiku, kerana aku tidak mahu melihat sesuatu yang tak dapat kumiliki, sesuatu yang pernah mengukir senyumanku & sesuatu yang pernah memusnahkan hidupku. Pergilah, berbahagialah kau. Akan ku kirimkan doa bagimu, hanya untuk membuktikan bahawa janji-janjiku tidak kekal sebagai janji.

Walau bukan aku disisimu untuk membahagiakanmu, tapi aku tetap kirim doa-doa yang baik bagi memenuhi semua ruang didalam hidupmu supaya tidak sesaat pun kau tidak bahagia kerana itu janji aku. Janji yang ku ucap sewaktu menerima kau dalam hidup.

#Monolog

Sunday, June 19, 2016

sri's next chapter pui pui pui

I think one of the reasons, why I feel happy these days, its because I start to appreciate every single thing in my life and I go through shit and stuff calmly (not saying im not emotional anymore. Im still the sri the emotional sri) but this time I handle things with a set of inhale&exhale and a count from 1->10.

Im not trying to say that im matured enough but its a whole new growing up process & in my understanding its the "nextlevel" of my life..
I named it "Sri'sNextChapter".

urmm...I am really excited to go through shits again, not because I think I can handle it. Its just that urmm.....I want to analyse myself, I want to know my weakness and capabilities.

Im really grateful, because I am given a chance to be a better person day by day.. stronger, wiser, happier, and fatter ehhhh :p
And of course without You Ya Allah, I will never be as strong as I am today.

Pengalaman mendewasakan kita, and that is why I am who I am today.. "Sri look at your language!"
Bukan nak kata apa tapi memang I like to mixup my language, well actually not many people yang boleh speak like this tau. Malaysians blh la, orang Canada takboleh! So siapa yang rasa dia tu Malaysian, speak like this la weyh, takde sape nak saman kau pun. Rileks okay rileks.

#SriMasihEmotional #TapiDahKurang #Stronger #Wiser #Happier #FatterLikeAlways